Blog

De Fotobond selecteert weer een foto van mij

De Fotobond heeft opnieuw een foto van mij geselecteerd voor "In the Picture", de wekelijkse uitdaging om een foto rondom een bepaald thema in te zenden. "Reflectie" was het thema van In the Picture nr. 143. Ik heb de foto "Music with a View" genoemd

Lees meer »

Mijn architectuurfoto in het blad 'Fotobond In Beeld'

De Fotobond heeft een van mijn foto's geselecteerd voor het artikel 'Architectuur' in het blad 'Fotobond in Beeld' nummer 110 van december 2022. De foto toont de nieuwe groene ‘Trudo Toren’ in het Eindhovense stadsdeel Strijp-S, gezien door het raam van de oude Philips Apparatenfabriek, waar vanaf 1928 de eerste radio’s van Philips werden geproduceerd. Een fantastische mengeling van goed met elkaar verenigbare traditionele en moderne architectuur in één beeld dus.

Lees meer »

De Fotobond selecteert weer een van mijn foto's

De Fotobond heeft weer een foto van mij geselecteerd voor "In the Picture", hun wekelijkse uitdaging om een foto rondom een bepaald thema in te zenden. Het thema van In the Picture nr. 129 was een portretfoto in de stijl van Martin Schoeller. Zijn hypergedetailleerde foto’s kenmerken zich o.a. door een symmetrische tangverlichting en een zacht neutraal grijsverloop op de achtergrond. Dit soort close-up fotografie brengt de persoon heel dicht bij de kijker, waardoor je een sterke intimiteit met de persoon kunt ervaren. Rimpeltjes, texturen en andere details zijn goed zichtbaar.

Lees meer »

Expositie 2022 van Fotoclub Bellus Imago

Gedurende het weekend van 5 en 6 november 2022 heeft Fotoclub Bellus Imago in Veldhoven weer haar jaarlijkse expositie verzorgd. Gelukkig was dat nu na al die vervelende coronajaren weer een fysieke expositie. De expo bestond uit een collectie van de mooiste foto's van alle leden van de fotoclub, alsmede diverse foto's die gemaakt zijn gedurende uitstapjes, tijdens projectavonden en in speciale opdrachten.

Lees meer »

Wéér een foto van mij geselecteerd door de Fotobond!

Opnieuw heeft de Fotobond een foto van mij geselecteerd voor "In the Picture" (editie 90), hun wekelijkse uitdaging om een foto rondom een bepaald thema in te zenden. Dit maal was het thema "leeg", voor mij geconcretiseerd door de leegheid en triestigheid van de corona-lockdowns die wij recent allemaal hebben moeten ondergaan.

Lees meer »

Mijn foto winnaar bij de Fotobond!

Hoera! De Fotobond heeft een foto van mij geselecteerd als een van de vijf winnaars van "In the picture" (editie 81) met als thema "Lange sluitertijden in de natuur". Zie hier de webpagina met de uitslagen.

Lees meer »

Mijn foto geselecteerd voor “Wijk in de Picture”!

Naar aanleiding van Koningsdag 2021 heeft Eindhoven onder de naam “Wijk in de Picture” een wedstrijd georganiseerd waarbij foto’s geselecteerd worden die het karakter van de vijf stadsdelen Strijp, Woensel, Gestel, Tongelre en Stratum het beste in beeld brengen. Ik ben er heel trots op dat mijn foto hieronder – naast nog acht foto’s van andere fotografen – is uitverkoren om iets karakteristieks van het stadsdeel Strijp te laten zien.

Lees meer »

Mensen fotograferen

Wat is het toch leuk om mensen te fotograferen! Mensen zijn overal aanwezig en beschikbaar in vele gedaanten, dus op dit onderwerp raak je als fotograaf nooit uitgekeken.

Lees meer »